ŠD Wada organiziral že 17. Tradicionalno regato

ŠD Wada organiziral že 17. Tradicionalno regato

Drugo soboto v letošnjem letu se je na slovenskem morju v organizaciji ŠD Wada odvila prva letošnja regata, ki se je je udeležilo kar 44 jadrnic. Zaradi pomanjkanja vetra je bil organizator prisiljen kar nekajkrat prestaviti začetek tekmovanja in ga precej skrajšati. Ciljno črto je prva prečkala jadrnica Lucifer z Gorazdom Frasom za krmilom, v predvidenem času pa je do cilja uspelo prijadrati še 13 jadrnicam.

Kljub pomanjkanju vetra so bili udeleženci regate, vsi imajo opravljen izpit za čoln, zadovoljni z izvedbo in organizacijo že 17. tradicionalne regate, ki jo organizira jadralni klub Wada iz Ajdovščine. Sami so v poročilu zapisali: » Za nami je še eno, letos že 17. novoletno srečanje ljubiteljev morja in jadranja. Skupaj z nami je v jadralno sezono kljub neugodni vremenski napovedi na meglen in brezvetrn dan zajadralo 44 posadk. Ob uri štarta je zastavo WADA zamenjal kodeks. Veter nam je omogočil izvedbo močno skrajšane proge “baštona” šele ob 14:10, pa še to regatno polje je uspelo prepluti le vsega 14 jadrnicam.
Prva je z regatnim poljem opravila jadrnica Lucifer, sledile so ji jadrnice Glenfield, Yoga, Angoa, ULFPP Solaria, Bullit, Flying Junior SLO 17, Mesto Novo Mesto, Jagoda, J 24 – Žlompe, Demira in Cheeky Cheery, jardnicama Corna in Jamaness pa je v predpisanem času uspelo obrniti le privetrno bojo, vendar se je regatni odbor odločil, da jima vseeno prizna uvrstitev. Jadranje je po regati zamenjalo druženje na pomolu mandrača Valdoltra ob joti, odličnemu vinu, pivu in pršutu.«

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.