Vreme Hrvaška

vreme hrvaška

Vreme Hrvaška

Glede na to, da ima Hrvaška dve različni klimi, torej kontinentalno in mediteransko (ob obali), tudi vreme delimo na dva dela. To lahko vidite tudi na spletni strani vreme Hrvaška, ki ima napovedi razdeljene po regijah. In sicer na jadranski obali sta najbolj topla meseca avgust in julij, saj se takrat temperature gibljejo od 25°C do 35°C in več. Temperatura morja je v teh mesecih tudi najvišja, dež pa je izjemno redek pojav. V tem času pride na Hrvaško ravno največ turistov. V mesecu septembru in juniju pa so temperature ozračja in vode nižje.

Povprečno je okoli 20°C seže pa vse tja do 25°C, kar pomeni, da sta ta meseca prav tako topla, morje pa primerno za kopanje. Glede na vremensko napoved spletne strani vreme Hrvaška, sta to prav tako meseca, ko v državi ni toliko turistov, zato bodo vaše počitnice bolj mirne. Vse je zgolj odvisno od temperatur, kajti le-te se vedno znova spreminjajo. V primeru, da si želite osvežitve v vodi so april, maj in oktober ravno tako ugodni meseci. Velika verjetnost je ta, da boste takrat imeli več sonca, posebno na jugu, torej v srednji in južni Dalmaciji. Hrvaška ima v teh mesecih temperature, ki se gibljejo med 15°C in 25°C, morje pa je malce hladnejše, saj je njegova najnižja temperatura okoli 16°C.

vreme hrvaška

Vreme Hrvaška potrjuje, da so tej  meseci predvsem deževni in oblačni, temveč je vsekakor možno ujeti žarke sonca. V zimskem času so temperature za vreme hrvaške najnižje v celotnem letu, ker povprečna temperatura zraka meri 5°C in morja 12°C. Vsekakor je Hrvaška primerna za razne družinske izlete in poslovna potovanja, kajti je redko, da bi njeno ozračje padlo pod nič stopinj. V večini primerov Vas bo tam čakalo sonce ter malce vetra, v zimskem času pa je možen tudi sneg. Na spletni strani vreme Hrvaška lahko najdete vremensko napoved za vsa večja mesta Hrvaške. Predvidena je napoved za tri, sedem, deset, štirinajst in petnajst dni v naprej.

Na strani so gumbi in imena različnih mest in otokov (Zagreb, Zadar, Rijeka, Split, Novigrad, otok Brač,…), kamorkoli se že odpravljate. Ker lahko za vremensko napoved izveste dosti prej, preko strani vreme Hrvaška, se lahko na pot dobro pripravite. Pogledati je možno trenutne temperature morja v različnih krajih, saj boste tako natančno vedeli, kaj Vas čaka. Pri tem je možno pogledati satelitsko sliko, ki prikazuje gibanje oblakov čez celotno Evropo. Prav tako ne sme manjkati radarska slika iz katere razberemo trenutno oblačnost in količino padavin. Vreme Hrvaška je spletna stran, ki Vam pomaga pri organizaciji lastnih počitnic.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.