Kuponi ali polna cena?

Kuponi ali polna cena?

V našem podjetju prejemamo vse več vprašanj glede nakupa tečaja preko “kupon” ponudnikov. Kdaj se odločiti za tak nakup in kakšne so realne razlike?

Vsekakor ponudnik storitve preko kupona opravi enako storitev kot sicer, je pa seveda vprašanje, kaj od literature dobite v takšnem primeru. Ker trg zahteva tudi tovrstno oglaševanje, tudi naše podjetje svoje storitve občasno ponudi preko katerega od teh ponudnikov,…..in kakšna je razlika?

Redno kupljen tečaj zajema precej več literature, vključuje tudi stroške izpita, izpitne takse in izdaje dokumenta in posredovanje pri prijavi na izpit. Morda se ne zdi, da je s tem upravičena 50% višja cena, a če pomislimo, da se moramo poleg priprave na izpit, zraven sami ukvarjati še s prijavo nanj in ker s tem nimamo izkušenj, se nam kaj hitro zgodi, da gre pri sami prijavi tudi kaj narobe (pozabimo priložiti kakšno potrebno prilogo,…) in da stem zgubljamo naš dragoceni čas, potem redna cena tečaja ni več vprašljiva.

Kuponi so seveda dobrodošla stvar za potrošnike, sploh v teh časih, se je pa vseeno potrebno zavedati, da izpit za čoln ni izpit za kolo. Kaj mislim s tem??? Že redna cena tečaja in izpita je smešna,če pomislimo, kaj vse lahko upravljamo s tovrstnim izpitom. Cene so v primerjavi s cenami ur vožnje za opravljanje vozniških dovoljenj, prav tako pa s cenami tečajev za CPP in še kaj bi lahko našteval smešne. Zato je težko pričakovati, da bo kupec kupona dobil na tečaju enako kot dobi redni kupec, še manj pa je pričakovati, da bo ponudnik storitve dal popust še na izpit.

Zato v nobeni ponudbi na kuponih ne pričakujte popolnoma enake storitve, kot je storitev po redno kupljeni ceni. Vsaj kar se tiče ponudbe navtičnih izobraževanj sem o tem prepričan.

Torej kupon ali redna cena,…….odločitev prepuščam vam, vsekakor pa se je modro, ko ponudbo najdete na kuponu, da pokličete ponudnika in se informirate o razlikah. Tako se boste lažje odločili kateri nakup je za vas bolj primeren.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.