Bliža se regata Marinada

Bliža se regata Marinada

V Burin Yachting Clubu se že pripravljajo na tradicionalni navtični dogodek, ki mu v slovenskem prostoru ne najdemo para – Regata Marinada.

Regato Marinado namreč marsikdo pozna kot preplet mediteranskih okusov, vendar pa privrženci navtike vedo, da jih v soboto, 10. maja 2014 čaka več kot zgolj sladek vonj po Mediteranu. Marinada bo postregla z regato, žrebanjem bogatih nagrad in svečano podelitvijo pokalov najboljšim jadralcem. V regati Marinada se bodo zvrstile jadrnice razredov Open, Seascape, Melges in J24, regatno polje pa bo že enajsto leto zapored postavljeno v akvatoriju med Izolo in Portorožem.

Na regato so vsekakor vabljeni tudi tisti, ki ne jadrajo, saj sta za njih pripravljeni dve razgledni točki – ob 12.00 uri s kopnega v marini Izola ali z razgledne točke na Belvederju. Najboljše jadralce lahko okrog 14.00 ure tudi pričakate na glavnem pomolu v Portorožu, kjer bo uradno tudi cilj regate. Druženje udeležencev regate, članov Burin Yachting Cluba, pokroviteljev, partnerjev in članov ter povabljenih gostov bo potekalo ob 19. uri v Klubu PAPRIKA, ki se nahaja v Portorožu. Tam bo potekala tudi pogostitev, svečana podelitev pokalov in prestižnih nagrad najboljšim jadralcem regate, ob zaključku (ob 22.00) pa boste lahko prisluhnili ubranim ritmom skupine SOULFINGERS.

Program, razpis regate in prijavnice za regato, najdete v elektronski obliki na spletni strani www.marinada.info. Vse, ki bi se udeležili jadranja na regati in nimate svoje posadke vabimo, da pošljete prijavo na e-mail: byc@burin-club.com.

Preberite še več novic iz sveta navtike: Blog
Ne pozabite, zdaj je idealen čas za opravljanje tečaja in izpita za čoln.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.