Pred odhodom na dopust si zagotovite ustrezno zdravstveno zavarovanje

Pred odhodom na dopust si zagotovite ustrezno zdravstveno zavarovanje

Preden se odpravljate na jadranje v tujino, pa nikar ne pozabite na sklenitev ustreznega zdravstvenega zavarovanja. Najmanj en teden pred odhodom si naročite izdelavo Evropske zdravstvene kartice, ki vam daje pravico zdravljenja v najnujnejših primerih in velja v vseh državah Europske unije, kakor tudi nekaterih drugih državah, s katerimi ima Slovenija sklenjen medsebojni sporazum.

evropska zdravstvena kartica

Tudi sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini ne more škodovati, saj z njim pridobite številne dodatne usluge. Najbolj razširjeno dodatno zavarovanje je Coris, pri katerem morate biti pozorni predvsem na to, kaj vse je zajeto v plačano premijo in do katere višine vam zavarovalnica krije stroške v primeru hujših zdravstvenih težav ali reševanja. V primeru turističnega zavarovanja Coris poznamo enojno kritje (20.000 EUR kritja), dvojno kritje (40.000 EUR kritja) in trojno kritje (60.000 EUR kritja). Cena zavarovanja Coris po osebi, za do 30 dni znaša: za osnovno kritje 28,80 EUR, za dvojno kritje 43,20 EUR, za trojno kritje 48,96 EUR. Cena zavarovanja je veliko ugodnejša, če se odločimo za skupinsko ali  družinsko zavarovanje, ki za celotno družino za 30 dni znaša: za osnovno kritje 51,70 EUR, za dvojno kritje 77,55 EUR in za trojno kritje 87,89 EUR. Osebe od 71. do 80. leta starosti se lahko zavarujejo posamično ali skupinsko s 100 odstotnim doplačilom na individualno ali skupinsko premijo, medtem ko se lahko osebe od 81. do 85. leta zavarujejo samo skupinsko s 100 odstotnim doplačilom.
Zdravstveno zavarovanje urejajte še preden začnete za odhod dejansko pakirati, saj vam bo neurejeno zdravstveno zavarovanje med jadranjem po nepotrebnem povzročilo veliko sivih las …

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.