Novost na področju opreme za navigacijo

Novost na področju opreme za navigacijo

Najnovejši Garmin je na navtičnem področju vodilni ponudnik opreme za navigacijo in komunikacijo. Garmin® nudi celotni sistem z novimi napravami za plovbo in vsebuje industrijsko najbolj prefinjeno paleto navtičnih ploterjev, radarjev, avtopilotov, multifunkcijskih zaslonov na dotik, sonarjev in kartografijo visoke ločljivosti, merilnih inštrumentov za plovbo ter proizvodov in storitev, ki so znani po zanesljivosti in preprosti uporabi.

navigacija

VHF POSTAJA V PRAKSI
Na marsikaterem plovilu je zaradi zakonodaje ali odločitve lastnika plovila vgrajena VHF postaja, s katere lahko opravljamo najrazličnejše klice. Navadni klic pogosto imenujejo rutinski klic in se obravnava kot klic z najnižjo prioriteto, kar pomeni, da se ga je smiselno posluževati le v težavah in v primeru, da se v istem trenutku v dometu našega plovila ne izvaja komunikacija višje prioritete.

Testni klic
Pred prvim izplutjem je priporočljivo preveriti delovanje VHF postaje, kar lahko preverimo s klicem drugega plovila, obalne postaje ali marine. Obalno postajo v Kopru lahko pokličemo na njen MMSI 002780200 ter v primeru, da nam obalna postaja Koper odgovori, ugotavljamo brezhibnost delovanja VHF postaje. Obalno postajo lahko pokličemo na podoben način tudi, če želimo narediti poizvedbo glede vremena in težav z zdravjem.

Klic drugega plovila
Drugo plovilo lahko pokličete kadar koli, če le poznate njegovo MMSI številko. S tem lahko vzpostavite kontakt z vašim prijateljem ali znancem, ki se nahaja na drugem plovilu. Ne glede na to ali se želite z njim zgolj dogovoriti za večerjo ali poizvedeti kje točno se nahaja, ga boste lahko priklicali zgolj pod pogojem, da bo njegova VHF postaja vključena in v primeru, če se bo oseba odzvala na vaš klic.

Klic skupine plovil
Ljudje če je le možno, plujejo v flotiljah, ker to dodatno pripomore k njihovi varnosti. V tem primeru se večkrat pojavlja potreba po tem, da se določena informacija posreduje vsem plovilom v flotilji. To lahko storimo s klicem vsakega plovila posebej, veliko bolj smotrno pa je to opraviti s skupinskim klicem (angl. Group Call). Da je to možno, morajo vsa plovila v flotilji imeti v VHF postaji isto skupinsko MMSI številko (angl. Group MMSI).

Poglejte si našo ponudbo: Izpit za čoln

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.