Kako preprečiti trčenje na morju

Kako preprečiti trčenje na morju

Da bi preprečili trčenje plovil ali vsaj zmanjšali možnost zanj na morju, se moramo posluževati preprostih, a učinkovitih pravil. Kar se tiče plovbe po kanalih, se morajo plovila držati svoje desne strani. Jadrnica ne sme ovirati ladje, ki ima za varno plovbo na voljo le omejen prostor znotraj plovnega kanala, prav tako ne sme ovirati motorne oz. tovorne ladje na prometni poti. Prečkanje prometnih poti in sidranje v kanalih je prepovedano!

Če obstaja nevarnost trčenja dveh jadrnic, moramo upoštevati, da se umakne tista, ki ima veter z leve. V primeru, da imata obe veter z iste strani, se umakne jadrnica, ki je na privetrni strani. Jadrnica, ki ima veter z leve se umakne drugi, če za slednjo ni jasno, s katere strani ima veter. Jadrnica, ki prehiteva drugo plovilo, se mora le-temu izogniti.

Kadar se poti dveh ladij križata, se izogne tista, ki drugo vidi na svoji desni strani. Plovilo, ki se mora izogniti, mora pravočasno in v velikem loku izvesti ustrezni manever. Ladja, ki ima prednost, ne spremeni svoje hitrosti in smeri, razen, če je to nujno, da prepreči neizogibno trčenje. Ladja, ki pluje z motorjem, se umakne jadrnici. Jadrnica se po drugi strani umakne ribiškemu plovilu oz. plovilu, ki ima omejeno sposobnost manevriranja.

Kako ocenimo realno nevarnost trčenja?

Nevarnost trčenja obstaja, kadar se aziumt ladje, ki se približuje, znatno ne spreminja. Če predpostavimo, da nam barka prihaja z desne strani – iztegnemo roko proti barki na desni strani ter približno izmerimo kot med roko in našo glavo (v našem primeru bo ta kot 45°). Enako meritev ponovimo npr. čez 2 min in če se kot ne spreminja, potem je možnost trčenja velika. Meritev večkrat ponovimo. Vsak manever moramo jasno nakazati in hitro izvesti vse spremembe, tako da je naše obnašanje plovilom, ki se nahajajo v bližini, kar se le da razumljivo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.