Izpit za voditelja čolna že pri 16-ih

Izpit za voditelja čolna že pri 16-ih

Kot smo že pisali, lahko izpit za voditelja čolna opravite že pri 16 – ih letih. Pogoj za pristop k izpitu je izkaz zdravstvene sposobnosti, katerega dobite v vsaki ordinaciji medicine dela in je pravzaprav enak kot za vozniško dovoljenje in pa opravljena prva pomoč. Oboje vašemu nadobudnežu pride prav tudi pri opravljanju vozniškega dovoljenja, le nekoliko je treba prekalkulirati, da mu ne preneha veljavnost zdravniškega potrdila. Vašega otroka lahko seveda na izpit za voditelja čolna pripravite sami, priporočljivo pa je, da ga napotite na enega od tečajev za izpit za voditelja čolna. Morda se tečaja za izpit za čoln udeležite tudi sami, ter potem skupaj z vašim otrokom pristopite k opravljanju izpitu za izpit za voditelja čolna.

Z izpitom za voditelja čolna lahko vaš otrok upravlja s čolnom dolžine do 12m, ne sme pa upravljati gliserja. S plovili daljšimi od 12m in z gliserji pa lahko začne upravljati, ko dopolni 18 let. S skuterjem lahko opravlja že pri 16 – ih. Ko se odločate svojega otroka poslati na tečaj za voditelja čolna, naj bo to predvsem njegova želja.

V veliki večini se za izpit za čoln zanimajo otroci staršev, kateri so lastniki plovil. V kolikor se vaš otrok za to zanima, mu to omogočite, cene tečajev niso nedosegljive in otrok bo imel v žepu listino za obdobje celega življenja. Izpit za voditelja čolna je pri nas dokaj enostavno opraviti v primerjavi z državami, ki ležijo severneje od Slovenije, je pa vprašanje, kdaj bodo odgovorni tudi pri nas uvedli podobne sisteme, s čimer se bo pridobitev izpita za čoln precej podražila in tudi čas v katerem si ga boste lahko pridobili bo precej daljši. Velja izkoristiti našo zakonodajo.

Za več informacij smo vam na voljo!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.