Izpit za čoln – splošno

Izpit za čoln – splošno

Izpit za voditelja čolna oziroma izpit za čoln si lahko pridobite ko ste stari najmanj 16 let in imate opravljen tečaj prve pomoči in zdravniško potrdilo o sposobnosti (kot za vozniško dovoljenje). Ko pridobite izpit za čoln lahko upravljate s plovilom dolgim do 24 m brez omejitve moči pogonskih strojev. Edine omejitve so sledeče: za upravljanje z gliserjem in čolnom nad 12 m, morate biti stari najmanj 18 let.

Za upravljanje s čolni dolžine do petih metrov, katerim za pogon služijo vesla ali jadra, izpit za čoln ni potreben, za čolne do petih metrov in moči motorjev do 3,75 kW ter vodne skuterje pa morate imeti opravljen preizkus znanja za upravljanje s čolnom.

Za pristop k izpitu za izpit za čoln opravljanje tečaja ni obvezno, je pa še kako priporočljivo, saj si na tečajih pridobimo znanje na veliko lažji način, kot pa če se učenja lotimo sami. Tečaji so pri vseh izvajalcih kvalitetni, seveda pa obstajajo razlike od enega do drugega izvajalca. Svojega izvajalca tečaja za izpit za čoln si izberite po svoji presoji. Trajanje tečajev se pri izvajalcih razlikuje, v glavnem pa tečaj traja okoli 20 ur.

Izpit za čoln

Cene tečajev se nekoliko razlikujejo, prevladuje pa cena 149 €, katera je nespremenjena že kar nekaj let. Nekateri izvajalci ponujajo razne popuste za študente in dijake ter skupine. V kolikor ste skupinica željna opraviti izpit za čoln preverite pri ponudnikih popuste. Skupine so tretirane različno, začne pa se pri 6 osebah. Več o cenah pa v sledečem prispevku.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.