Bliža se 19. mednarodna razstava navtike, Internautica 2014

Bliža se 19. mednarodna razstava navtike, Internautica 2014

19. mednarodna razstava navtike, Internautica 2014, bo potekala med 7. in 11. majem v Marini Portorož. Razstavljavci pripravljajo bogato ponudbo razstavnih programov in novosti iz sveta navtike in napovedujejo zanimiv navtični sejem, ki bo postregel z veliko novostmi. Internautica 2014 bo letos posvetila posebno pozornost “zelenim” tehnologijam in okolju prijazni navtiki. S tem bo povezana tudi nova, pestra predstavitev jadranskih turističnih pristanišč, marin in priljubljenih ciljev navtičnega turizma.

internautica-2014

Premierno bo predstavljena navtična šola »Green Yachting Academy«, katere namen je vzpodbujanje trajnostnega razvoja pomorskega turizma, navtično izobraževanje in vzpostavitev zelene navtične kulture, ki jo imenujemo »green yachting«. Obiskovalci si bodo lahko ogledali predstavitve energetsko visoko učinkovitih modelov plovil, okolju prijaznih in trajnostnih pomorskih gradbenih materialov ter učinkovitega ladjedelništva, inovativnih pogonskih sistemov, hibridnih sistemov z zmanjšano porabo goriva in emisij.

V tem letu se bo nadaljeval tudi projekt podelitve nagrad »Jadransko plovilo leta«, pri katerem sodelujejo revija Navitka plus, MORE Magazin in Internautica. V konkurenci bodo nastopala motorna plovila in jadrnice ter plovila, ki imajo poudarjeno »jadransko noto«, kar pomeni, da je njihova uporabnost prilagojena razmeram na Jadranskem morju. Slovenski predstavnik francoske ladjedelnice Dufour, ki letos praznuje 50 letnico obstoja, napoveduje jadransko premiero jadrnic 410 Grand Large in 500 Grand Large.  Internautica 2014 ponosno napoveduje premiero nove jadrnice Impression 354, ki je namenjen družinam, ki zahtevajo varno jadrnico, ki omogoča preprosto, varno in strpno krmiljenje.

Poleg atraktivnih motornih plovil in jadrnic boste tako kot vsako leto deležni tudi dobre zabave. Poleg tradicionalne večerne jadralne regate in srečanja starodobnih plovil ter atraktivnih predstavitvenih dogodkov, se obeta tudi nov program »Filmski večer Internautice pod zvezdami«.

Internautica poziva k čim prejšnji prijavi in obisku najbolj zanimivega navtičnega dogodka na Jadranu.

 

Preverite še več novic na našem blogu.
Ne spreglejte datum tečaja za izpit za čoln.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.