Bo nova letalska čarterska povezava med Italijo in Portorožem pripeljala nove turiste?

Bo nova letalska čarterska povezava med Italijo in Portorožem pripeljala nove turiste?

Letošnji praznik dela bo v Portorožu prav posebno obarvan – vzpostavljena bo namreč čarterska povezava med Salernom, Rimom, Catanio in Portorožem., ki bo predstavljena tudi v Neaplju. Turistično gospodarstvo si s to letalsko povezavo obeta povečanje števila italijanskih gostov – iz Salerna, Rima in Catanie bo letalo Fokker 50 grškega prevoznika Minoan Air lahko prepeljalo do 50 potnikov naenkrat.

Novo čartersko povezavo so pozdravili tudi na Občini Piran. Župan Peter Bossman je na konferenci povedal: “Prepričani smo, da bo letalska povezava pomembno vplivala na povečanje števila italijanskih turistov, ki so znani kot dobri gostje, » ter dodal, da bi podaljšana letališka steza in dovoljenje za izgradnjo golf igrišča pomembno vplivali na turizem v njihovi občini. V občini Piran so gostje iz Italije lani ustvarili 197.372 oz. 14 % vseh nočitev, kar je 9 % manj kot leta 2012. Največ gostov prihaja iz severne Italije oz. krajev, ki niso oddaljeni več kot pet ur z avtomobilom. V Portorožu bo letalo ob četrtkih in nedeljah pristalo trikrat dnevno, povezava pa bo aktivna vse leto.

Pogodba je bila podpisana za pet let in je vredna 3.740.000 evrov letno. Vsa sredstva za to zanimivo čartersko povezavo so zagotovili italijanski partnerji. Turistično združenje Portorož se bo v sodelovanju z agencijo SPIRIT od 4. do 6. aprila udeležilo borze BMT v Neaplju, kjer bo potekala aktivna promocija nove letalske povezave.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.