Delphia se je proslavila z novo kvalitetno barko Nano

Delphia se je proslavila z novo kvalitetno barko Nano

Tovarna Delphia, ki je dobila ime po nizozemskem mestu, ki je znano po izdelavi znamenite keramike, je pred kratkim na trgu predstavila nov izdelek – barko Delphia Nano. Gre za barko, ki se dobro obnese tako na križarjenjih po Jadranu kot na ribolovskih avanturah. Za upravljanje z Nanom pa seveda potrebujete izpit za čoln.

Nano je 8,05 m dolga in 3 m široka izpodrivna barka, ki na krovu lahko gosti kar 5 oseb. V notranjosti so na voljo 4 ležišča, ki se nahajajo v krmnem delu kabine in v premcu plovila. Nano ima na levem in desnem boku kabine dve sedežni klopi, med njima pa zložljivo oziroma preklopno mizo, podobno tistim, ki jih poznamo v jadrnicah. V kabini je tudi kuhinjski kotiček s pomivalnim koritom in štedilnikom, pod njim pa je prostor za majhen hladilnik. Na desni strani kabine je majhna kopalnica, v katero lahko namestimo kemični ali pa ročen oziroma električen WC. S pomočjo izvlečne ročke za tuširanje se lahko v kabini tudi stuširamo. V stenah kabine pa se nahajajo številne omarice za shranjevanje.

Zunanjost plovila je oblikovana tako, da nudi udobje različnim vrstam navtikov. Krmarju je namenjen udoben stol, ki je dvignjen dovolj visoko, da je zagotovljena dobra vidnost v smeri plovbe. Prostor za posadko je na skrajnem delu zaprte krme. Pod sedeži je prostor za motor, ki ni vgrajen in ga lahko sami namestimo, zaradi česar je vgrez tega plovila le 60 cm. Za večjo stabilnost ima plovilo v dnu vgrajen smerni stabilizator, ki zagotavlja enostavne in kontrolirane manevre. Na premcu je dovolj prostora za razvajanje na soncu, na krmi pa se nahaja prostorna kopalna ploščad, na kateri je nameščena zložljiva lestev za dostop v vodo.
Prednosti Delphie Nano so tudi v tem, da ima vgrajen 40 litrski rezervoar za gorivo in 70 litrski rezervoar za vodo. Zaradi majhne teže plovila je poraba goriva majhna in zadostuje tudi za daljše razdalje. Dodati velja, da ima Nano vgrajene številne varnostne rešitve, da jo je možno enostavno prevažati po vseti in da ima možnosti za vgradnjo tople vode, tuša, TV in nastavkov za ribiške palice. Odlikuje jo enostavna navigacija in nizki stroški vzdrževanja.
Tudi cena za imetnike izpita za čoln je zelo ugodna, zato vam predlagamo, da si jo čim prej ogledate …

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.